Dej:
100 gram smør
5 dl. mælk
50 gram gær
1,5 spsk. Sukker
0,5 tsk. Salt
800 gram hvedemel
fyld:
2 store
syrlige æbler (søde kan bruges)
6 spsk. Sukker
2-6 spsk. Kanel,
efter smag
2 spsk. vanillesukkerevt. 50 gram smør
Fremgangsmåde:
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt.Hæld lidt mel ud på bordet og ælt dejen. Lad den hæve ca. 30 min.
- Kog lidt vand til mandlerne, smut dem, og hak dem fint.
- Skræl æblet, og riv det.
- Bland smør, sukker og kanel sammen til en ensartet masse – jeg brugte bare en gaffel.
- Tilsæt æble og mandler, og rør godt.
- Når dejen er hævet færdig, rulles den ud til en aflang firkantet (det er vist det, man kalder et rektangel…), og massen smøres ud derpå. Pga. saften fra æblerne kan det være lidt vanskeligt, men laget behøver ikke at være helt jævnt.
- Dejen rulles herefter sammen til en pølse, som skæres i skiver på ca. 2 cm.
- Sæt sneglene på en bageplade eller i en muffinsform, og bag dem i en forvarmet ovn på 175-200 grader varmluft i ca. 15 min. alt efter hvor sprøde du vil have dem.
Hvis opskriften virker velkendt er det fordi at jeg har bagt Kanelsneglene på baggrund af tre opskrifter (dog i dobbeltportion tim min klasse)
Uhmmm, hvor ser de lækre ud. Jeg har længe haft lyst til kanelsnegle. Hmm... Jeg må prøve din opskrift en dag :-)
SvarSletDe kan helt klart anbefales!! min klasse var hvertfald begejstrede :D Ja, gør endelig det!
SvarSlet