Chocolate mug cake ala Newyorkerbyheart - og den sunde



(Brownie bagt i kaffekrus), 1 pers.:







4 spsk. mel
1½ spsk. rørsukker
et lille nip salt
evt. lidt god, mørk chokolade, hakket (hvid kan også bruges)
2 spsk. usødet kakaopulver
2 spsk. solsikke- eller rapsolie
2 spsk. skummetmælk

I et krus puttes mel, rørsukker, salt, kakaopulver og evt. hakket chokolade - bland det godt sammen med en gaffel.
Tilsæt mælk og olie og rør igen med gaflen, til der ingen klumper er. Sørg for at det på bunden også er blandet med. Sæt i microovnen i 1 minut - eller 1 minut og 15 sekunder. Tag ud, kom evt. en kugle vaniljeis på og så er det bare med at spise.


I den sunde version bytter du chokoladen ud med hakkede/knuste valnødder og i stedet for sukker kan du tilsætte lidt sødemiddel på samme tid som mælken og olien, der kan evt. tilsættes ekstra olie/mælk da kagen kan blive tør uden den smeltede chokolade .. den er stadig rigtig lækker og god hvis du har brug for lidt til den søde tand .. 

Velbekomme!!

4 kommentarer:

  1. I en kop? Wuaw, det har jeg aldrig set før. Det er sgu da skide smart! Det må jeg prøve en dag, hvor den søde tand presser på :-)

    SvarSlet
  2. den er et super quick-fix :D! mix i en kop, et minut i en micro ovn og BINGO, så er der kage :b

    SvarSlet
  3. Ja meget! Er helt betaget af det så nemt og man bliver hurtigt ret afhængig :D haha

    SvarSlet