I got it cooking - potato pizza

En super lækker kartoffelpizza, spis den om aften eller ha' den med i madpakken, der er mange muligheder . Den er på mange måder anderledes en den traditionelle, men indeholder stadig den lækre sprødhed og mange andre ting vi elsker ved pizza. Den skal prøves!! :-)

 2 personers:
25 g gær 1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g hvedemel
mel til udrulning


ENDVIDERE: 

 3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. oregano
1 rødløg i tynde skiver
2 mozzarellaer a 125 g
1 bagekartoffel i ultra tynde skiver
olivenolie

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hver sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. skær kartoflen i TYNDE skiver. Varm to bageplader op i ovnen. Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensel bundene med olien. Drys med oregano, og fordel rødløget. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel kartoffelskiverne. Dryp med mere olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i den varme ovn i 6-12 minutter afhængigt af ovnen, eller til de er gyldne og sprøde. Servér straks med salat til.

3 kommentarer:

  1. Jeg ELSKER virkelig kartoffelpizza, det er så lækkert :-)

    SvarSlet
  2. helt enig og det er genialt til madpakken :D

    SvarSlet
  3. Den ser skide lækker ud! Mums. Det må jeg lige sige videre til mor ;) jeg skal da smage sådan en kartoffel-pizza

    SvarSlet